top of page
Famenne.jpg
Famenne - Ardenne

De Lesse, Ourthe en andere kleine rivieren kronkelen door het gebied en je vindt er charmante stadjes als Somme-leuze, Marche-en-Famenne, Durbuy en Rochefort.


De streek biedt talrijke hoogtepunten: Lekker afkoelen in de de verschillende kalksteen grotten, sprookjesachtige kastelen ontdekken, oog in oog staan met wilde dieren, schilderachtige dorpjes zoals Ny of Wéris ontdekken, de Ourthe & de Lesse afvaren per kajak, of lekker door loofrijke parken flaneren. Je ontdekt een keur aan attracties en activiteiten maar ook het rijk cultureel, architectonisch en historisch erfgoed!

 

Proef het beroemde Trappistenbier van Rochefort en volg tijdens een wandeling kronkelige wegen of ga de uitdaging aan van een moeilijke beklimming. Maak kennis met de Europese Big 5 of dwaal door de straten van het kleinste stadje ter wereld. Ken je het concept bushcraft al? Hoe overleven in en met de natuur, je leert het in deze uitzonderlijke streek dat ook wel bekend staat als het UNESCO Geopark.

ONTDEKKEN

PROEVEN

  • Proef de ambachtelijke biertjes in brouwerij St Monon in Ambly

  • Bij Slagerij Magerotte in Nassogne vind je varkenvlees van topkwaliteit. De dieren leven hier volledig in vrijheid en eerlijk, dat proef je!

  • Lokale gin Fleur de Han of de 100% biologische Arduenna

  • Het streekbiertje Blonde de Han, speciaal gebrouwen voor de Grot van Han en enkel te verkrijgen in deze regio!

  • Het restaurant Arden van Chateau de Vignee, onder leiding van Vlaamse topchef Marius Bosmans

  • De moderne Tapasbar Le Central in Han-sur-Lesse verandert regelmatig van kaart en heeft zalige cocktails.

bottom of page