top of page
Image de William Krause

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Een perfecte reis is een combinatie van cultuur, gezelligheid en vooral lekker eten.
Elke regio heeft haar eigen bijzonderheden, aan jou om te beslissen wat je wil doen!

breughel.jpg
brouwerij.jpg
Image de Sam Carter

Musea

Zin in een cultureel uitje? De musea van vandaag  zijn niet langer saai of eentonig.

 
Meer dan 300 Waalse musea nodigen je uit op een artistieke, historische, natuur-, gastronomische of interactieve reis. 

 

Sommige bieden regelmatig interessante en tijdelijke tentoonstellingen. Zoveel mogelijkheden die je niet mag missen!

 

Brouwerijen

Er zijn wel meer dan 500 bieren in België, erkend voor hun diversiteit. Blondines, brunettes, amber, wit, ... Brouwerijen en microbrouwerijen gewijd aan deze levenskunst, ze zijn alomtegenwoordig in Wallonië. 


Wist je dat? Van de twaalf trappistenabdijen ter wereld zijn er maar liefst drie Waals! 


Deze kan je allemaal ontdekken temidden van een vriendelijke sfeer en prachtige omgeving!

Boerderijen

Een bezoek aan een boerderij in Wallonië stelt je in staat om de authenticiteit van het Waalse terroir en de uitmuntendheid van de verschillende producten te ontdekken.


Verscheidene ambachtslieden in het Waals gebied hebben een unieke knowhow die maar al te vaak over het hoofd wordt gezien. In elke regio vind je een andere verrassende ontdekking  voor je smaakpapillen.

De Waalse boeren heten je van harte welkom!

rivière.jpg
Image by The Miscellanista
chateau havelange.jpg

Natuurparken

Verbazingwekkende natuur vol spectaculaire uitzichten, uitgestrekte valleien, pure rivieren en dichte bossen. Dit is Wallonië.

 

De 10 grootste natuurparken lenen zich als geen ander voor een wandeling of fietstocht.  Uiteraard staan verschillende natuurgidsen tot je beschikking om deze prachtige parken en hun veelzijdige kant te ontdekken.

Grotten

Mensen zijn altijd al enigszins geïntrigeerd geweest door grotten. Ze zijn indrukwekkend mooi maar tegelijkertijd ook heel mysterieus.

 

Hoe zijn al deze mooie concreties ontstaan? Welke dieren leven er?  Dit en nog veel meer leer je tijdens een interactieve rondleiding in één van de vele grotten van Wallonië.

 

Kastelen & Tuinen

Frans, Italiaans of Engels, al deze  verschillende invloeden vind je terug in de verschillende romantische of elegante kastelen, waar in hun tuinen de grootsheid van de natuur overheerst.


Kunstwerken, grote klassiekers of soms  totaal onbekend, een bezoek aan een kasteel neemt je mee terug naar de tijd van graven en keizers! 

Stand de saucissons
Image de V2F
Chocolade Bonbons

Markten & Evenementen

Wat is er leuker dan slenteren over een authentieke markt?

 

Of het nu gaat om een ambachtelijke markt waar je lokale producten kunt proeven, een leuke rommelmarkt, een romantische kerstmarkt of een gastronomische wandeling. Elke week valt er wat te beleven in Wallonië.

Restaurants & Café's

Voor jouw klanten is het belangrijk om de juiste adressen te vinden van lokale producenten, (h)eerlijke restaurants en smakelijke menu's! Ik nodig je uit om verrassende etablissementen te ontdekken. 


De typisch Waalse bistro's nodigen je uit om al je zintuigen te prikkelen.

 

Ambachtelijke Producenten

Gastronomisch Wallonië is in de eerste plaats een eerbetoon aan onze ambachtslieden die hebben besloten van hun passie hun beroep te maken.

 

Hun enthousiasme en kennis is duidelijk terug te vinden in de chocolaatjes, koude vleeswaren, vers brood, kazen, sappen... Een menu waarvan het water je in de mond loopt!

village.jpg
Image de Boudewijn Boer
Image de Charles "Duck" Unitas

De Mooiste Dorpen

Neem de tijd om te stoppen in een van de mooiste dorpen van Wallonië.

 

Karakteristieke plekjes en landschappen die het beeld van een landelijk Wallonië weerspiegelen dat behouden moet blijven.

Dit zijn traditionele dorpjes die allemaal iets hebben dat ze ongewoon, subliem, charmant of sprookjesachtig maakt.

Wijngaarden

De eerste mensen die wijnstokken verbouwden, waren de monniken. In de 14e eeuw had elke belangrijke Waalse stad haar eigen wijngaard.

 

Door het veranderende klimaat werd wijn daarna vervangen voor bier. Maar de laatste jaren heeft Wallonië opnieuw verschillende wijngaarden in haar bezit en vandaag zit de sector echt in de lift!

Stokerijen

Ontdek de Waalse spirituele drankjes en eaux-de-vie. Jenenver, eau de Villée, ...  En ken je The Belgian Owl al, een 100% Belgische whisky, geproduceerd in het hart van Waals Haspengouw?

 

Of waarom niet een proeverij van Gin Fleur de Han, gerijpt in de geheime galerijen van de Grotten van Han?

 

We staan graag tot jouw beschikking voor meer informatie of andere ideeën !

bottom of page