Image by Bibhash Banerjee
Brussel & Waals Brabant

Waals Brabant

 

Dompel jezelf onder in het hart van de geschiedenis en leer over het leven van onze voorouders en onze militaire achtergrond. Maak een wandeling langs het water en ontdek het werk van middeleeuwse molenaars en brouwers.
Er zijn veel sporen van het verleden in deze regio, van het Slagveld van Waterloo tot de voormalige Abdij van Villers-la-Ville, van de collegiale kerk van Sainte-Gertrude in Nijvel tot het Château d'Hélécine. In de gangen van het L Museum, in het gezelschap van Kuifje in het Hergé Museum en bij het betreden van het reusachtige boek van Stichting Folon komen artistieke emoties los.


Waals Brabant leent zich als geen andere streek voor een pittoreske wandeling of fietstocht over authentieke landweggetjes en doorheen prachtig onderhouden parken.

 

Alleen al voor het plezier van de ogen en de smaakpapillen begint je reis hier.

ONTDEKKEN

​PROEVEN

Brussel

Een citytrip naar Brussel is meer dan een beleving. Het is een stad van legenden en folklore, met verrassend hippe wijken vol gastronomische verwennerijen, rustieke parken en een zéér rijke geschiedenis!

Brussel is the place to be voor jou als je fan bent van authenthieke cafeetjes waar je kan proeven van de heerlijke Belgische bieren. De talrijke prachtige musea in de wijk van de Kunstberg biedt je een waaier aan kunst, van de romantische periode tot het surrealisme. Autovrij en uitgebreid shoppen doe je in de schitterende Nieuwstraat en ook wie gek is op art-nouveau-architectuur kan zijn hart hier ophalen!   

Brussel is een bruisende en levendige stad, maar heeft toch haar authenticiteit weten te behouden. Ze is trouwens ook veel groener dan de meesten denken. Brussel heeft meer dan 8000 hectare aan parken, bossen, pleinen,...!

Vervelen doe je hier nooit. Het hele jaar door worden er muziek- en kunstfestivals georganiseerd en in de karakteristieke theaters en cinema's vind je interessante en gevarieerde programma's.

ONTDEKKEN

  • De wijk Zavel: Hier kan je je gaan vergapen aan de luxueuze galerijen en boetieks, de klassevolle brasseries en de heerlijke chocoladewinkels! 

  • St-Gillis: Een wat alternatieve en gezellige buurt waar amateurs van vintage en bobo's hun draai vinden. Ga een koffietje drinken in één van de cosy cafeetjes en geniet van de schitterende art-nouveau-architectuur

  • Museumwijk: Naast de verscheidene musea vind je hier ook het Koninklijk Paleis en het Warandepark

  • De Marollen: De oudste volkswijk van Brussel en volgens velen de gezelligste. E

  • Louizawijk & Châtelain: Flaneer langs de prestigieuze modehuizen aan de Waterloo- en Louizalaan en ontdek ‘Parijs in het klein’ in Châtelain

  • Historisch centrum: De Grote Markt, Manneken Pis, de Sint-Hubertusgalerijen en allerlei kleine winkeltjes met verschillende snuisterijen. De bekendste trekpleisters vind je hier

  • Europese Wijk: Wellicht niet de meest charmante wijk van Brussel, hier logeren de meeste expats. Je kan een kijkje gaan nemen naar de Europese instellingen of 's avonds een stapje in de wereld zetten bij het Luxemburgplein

  • Elsene: Dat Brussel multicultureel is ontdek je in de Afrikaanse wijk Matonge. Ook in het hippe Sint-Bonifaas vind je kleurrijke restaurants en erg leuke cafe's terug. 

  • Dansaertwijk:  Een van de meest dynamische wijken van de stad. Verschillende ontwerpers hebben zich hier een aantal jaren geleden gevestigd en vandaag staat de wijk bekend als de meest trendy buurt van Brussel, vol hotspots voor mode en design én lekker eten

PROEVEN

  • Brusselse delicatessen zijn: bier, chocolade, pain à la greque, mosselen, witloof, paling in 't groen, karakollen, gepofte kastanjes, de échte Brusselse wafel of geperste kop